Család

A családja ölhette meg a nőt, aki nem egyezett bele a kényszerházasságba

A gyanú szerint azért ölték meg a 26 éves pakisztáni–olasz nőt, mert máshoz akart férjhez menni. Ezernél is több hasonló „becsületgyilkosság” történik évente Pakisztánban.

A pakisztáni hatóságok exhumálták egy pakisztáni származású, Olaszországban letelepedett fiatal nő holttestét, mert lehetséges, hogy a rokonai ölték meg.

A 26 éves Sana Cheema akkor halt meg, amikor hazautazott a családjához Pakisztánba. A rokonok szerint egy meghatározhatatlan betegség végzett vele, boncolásra azonban nem került sor – írja a BBC.

A gyanú szerint azért ölték meg a fiatal nőt, mert a család akarata ellenére feleségül akart menni egy olasz–pakisztáni férfihoz Olaszországban. A rendőrség szerint Cheema apja azt akarta, hogy egy rokonnal házasodjon Pakisztánban.

A jogvédő szervezetek szerint egyre több a „becsületgyilkosság” Pakisztánban, amikor egy nő nem szeretne a család akarata szerint férjhez menni, vagy beleegyezésük nélkül megházasodik.

2015-ben mintegy 1100 nőt öltek meg a rokonok arra hivatkozva, hogy megsértették a család becsületét.

A rendőrség a nő apját, testvérét és nagybátyját gyanúsítja, és egyelőre várják a boncolás eredményét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top