Család

48 nap alatt elkel egy budapesti panellakás

A fővárosi ingatlanpiac forgalma mégis csökkent az utóbbi évben.

Míg vidéken tovább élénkült a lakáspiac, Budapesten kicsit kevesebben hirdetik eladó ingatlanjaikat – írja a 444.hu az Ingatlan.com adataira hivatkozva.

A magánszemélyek éves összevetésben idén 5 százalékkal több ingatlant hirdettek meg a megyei jogú városokban, Budapesten pedig 8 százalékkal kevesebbet. A kínálat azonban nem szűkült, mert a legtöbben a friss lakásokból válogatnak, a régiek pedig nem kelnek el, így sok lakás „beragadt” a piacon.

A leggyorsabban – ahogyan korábban is – a panelek kelnek el: egy fővárosi panellakás átlagban 48 nap alatt adható el, egy megyeszékhelyen lévő ingatlan pedig 51 nap alatt. A fővárosban a panelok eladási ideje 1, a családi házaké 3 héttel csökkent. A panellakásokat átlagosan 48, a családi házakat 146 nap alatt lehet eladni.

A budapesti lakáspiaci forgalom csökkenését vetíti előre, hogy 5,4 százalékkal az ingatlanközvetítők által feladott hirdetések száma is visszaesett a fővárosban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top