Család

Csak szülői hozzájárulással facebookozhatnának a brit fiatalok

Ezt szeretné elérni egy új törvénnyel a kormány.

Szülői hozzájáruláshoz kötné a 16 éven aluliak Facebook-regisztrációját a brit kormány. Az új törvénytervezet lényege, hogy a szülők könnyebben ellenőrizhessék gyermekeik online tevékenységét. Ezzel azokra a kutatásokra reagálnak, amelyek szerint a közösségi oldalak túlzásba vitt használata nagyon káros hatással van a fiatalok mentális egészségére – írja a 444.hu.

A hírportál emlékeztet rá, hogy a legtöbb közösségi oldalra 13 éves kortól lehet regisztrálni, de ez könnyen megkerülhető, ha egyszerűen hamis születési dátumot adnak meg a gyerekek. Jelenleg a brit 12 évesek 61 százaléka használja a Facebookot.

A brit parlament úgy vetne ennek véget, hogy összevetnék a közösségi oldalak adatbázisait az állami szervek birtokában lévő adatokkal. A törvénytervezet ugyanakkor még nagyon korai fázisban van, egyelőre például az sem világos, hogyan tudnák kötelezővé tenni az életkor ellenőrzését az oldalak számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top