Család

Ferenc pápa nagyon merész ígéretet tett

Azt ígérte, soha többé nem lesz papi pedofília, sem annak eltussolása. Ezzel ő az első pápa, aki nyilvánosan elítélte a papi pedofíliát és az ügyek elkenését.

Soha többé nem lesz papi pedofília, sem annak eltussolása – ígérte Ferenc pápa a chilei papsághoz intézett, csütörtökön nyilvánosságra hozott levelében, a latin-amerikai országban katolikus papok által elkövetett szexuális visszaélésekre és azok eltussolására utalva. Ezzel Ferenc az első pápa, aki nyilvánosan elítélte a papi pedofíliát és az ilyen esetek eltussolását.

Levelében a katolikus egyházfő elismerően szólt azokról az áldozatokról, akik annak ellenére vállalták az igazság feltárását, hogy üldöztetésben volt részük, és egyházi vezetők megpróbálták lejáratni őket.

Szégyenkezve kell elmondanom, hogy nem hallottuk meg a szexuális visszaélések kiváltotta botrányokat, és nem reagáltunk rájuk időben

– írta levelében a pápa.

Az egyházfő június 1. és 3. között fogadja Fernando Karadima pedofil pap áldozatainak második csoportját, miután néhány héttel korábban már fogadott három áldozatot, három férfit.

Ferenc pápa nemrégiben rövid-, közepes és hosszútávú változtatásokat ígért, miután elolvasta a papi pedofília ügyében lefolytatott vizsgálat következtetéseit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top