Család

Így segíts a gyereknek megküzdeni az év végi stresszel

Az iskola utolsó heteiben egymás hegyén-hátán vannak a témazárók, vizsgák, a gyerekek stresszelnek, mi pedig próbálunk nekik segíteni, hogy minél kevesebb károsodással végezzék el ezt az évet is a suliban.

A stressz rendkívül megterheli a lelket és testet, a gyerekeknél ezt még komolyabban kell venni, úgyhogy ne hagyjuk figyelmen kívül ebben az időszakban még a nagyobb kamaszoknál sem. Íme pár tipp, hogyan tudod hatékonyan csökkenteni a stresszt a gyerekben.

Aludjon eleget

Minden este figyelj rá, hogy feküdjön le időben, és legalább 8 órát aludjon. Vagy ne aludjon kevesebbet 6 óránál. A nagyokkal is meg lehet beszélni, hogy minden este ugyanabban az időben feküdjenek le, lehetőleg éjfél előtt.

Egyen eleget

Nemcsak hogy eleget egyen, hanem minőségi ételeket egyen. Legyen gyümölcs, zöldség az étrendjében és minimális cukrot vegyen magához. Bár csábító tanulás közben egy tábla csokit elmajszolni és leöblíteni kólával, a koncentrációt igazából jobban segítik a gyümölcsök és zöldségek.

iskola stressz év vége

Részlet az Ashby című filmből – Forrás: iMDb

Mozogjon eleget

Ne maradjon ki a délutáni mozgás a tanulás miatt, nyilván nem kell lefutnia egy maraton iskola után, de egy 30 perces séta vagy biciklizés legyen mindennap, hogy elég oxigén jusson az agyba. De ha nincs kedve kimenni a szabadba, akkor az is jó, ha táncol 10 percet a kedvenc zenéjére a szobában.

Igyon eleget

A víz a barátunk, amikor pedig ennyire leterhelt a gyerek, akkor különösen fontos figyelni a megfelelő folyadékbevitelre. Ha eleget iszik, azzal segíti a koncentrációt, megelőzheti a fejfájást, és csökkenti a stresszt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top