Család

Perel, mert nincs mozgássérült mosdó a vidámparkban

Végső elkeseredésében beperelte a cornwalli vidámparkot az anyuka, aki évekig hiába kérte a tulajdonosokat, hogy szereljék fel a parkot fia számára is alkalmas mozgássérült mosdóval.

Rachel George fia, a 11 éves Adam születése óta súlyos idegrendszeri betegségben szenved. Tolószékben kénytelen élni,  és mosdóba sem tud önállóan járni. Állapota ellenére azonban Adamnak ugyanolyan vágyai vannak, mint kortársainak.

Imád például vidámparkba járni és az egyik kedvenc helye éppen az a cornwalli park, amelyet most édesanyja beperelni kényszerült, mert többszöri kérése ellenére sem tettek eleget a jogszabályoknak, és nem szerelték fel mozgássérült vécével a parkot. 

Egy ideig azt hazudtam Adamnak, hogy nincs nyitva a park, azért nem megyünk. De ő sem ostoba, és rájött, hogy azért nem megyünk, mert nem bírom már a mosdóba cipelni őt

– mondta Rachel, aki egy ideig még hordozható mozgássérült mobil vécét is magával cipelt, csak hogy fiának ne kelljen lemondania az élményről. Azonban idén az anyuka már nem bírta tovább a 11 éves kisfiú cipelését, és nem tudtak többet menni.

Rachelben akkor érett meg igazán az elhatározás a perrel kapcsolatban, amikor azt látta, hogy a tulajdonosok folyamatosan fejlesztik a vidámpark játékait, csak a mozgássérült mosdóra nem jut soha pénz.

Most az anyuka azt reméli, hogy az általa indított próbaperrel precedenst teremthetnek, és más parkokat is a jogszabályok betartására kötelezhetnek.

(Forrás: Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top