Család

13 éves rablóvezér tartotta rettegésben a dorogi általános iskolásokat

Több gyereketől pénzt követelt, és veréssel fenyegetőzött. A diákok a fenyegetés hatására pénzt adtak neki, de volt, akit meg is ütöttek.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a három fiatalkorúval szemben, akik Dorogon kirabolták iskolás társaikat. A cselekmények elkövetésekor az első- és a harmadrendű vádlottak 14 évesek voltak, a másodrendű vádlott 13 éves, ők mindhárman, továbbá a sértettek is az egyik dorogi általános iskola tanulói – közölte az ügyészség.

A 13 éves fiú 2017 februárjában, az egyik szünetben odament a 11 éves kislányhoz, akit trágár kifejezésekkel illetett, majd megfenyegette, hogy megveri, ha nem ad neki pénzt. A fenyegetés hatására a tanuló 200 forintot átadott a fiatalkorúnak., pár nappal később pedig 20 forintot adott a fiúnak, aki ismét veréssel fenyegetőzött.

A 13 éves elkövető az iskola büféjében is megfenyegetett egy másik tanulót. Száz forintot követelt tőle, különben megveri. A megfenyegetett 11 éves kisfiú kiszaladt a büféből, de a harmadrendű vádlott megállította. Ő kezdte követelni a pénzt, majd egyszer ököllel megütötte a gyerek hasát. A bántalmazás hatására a kisfiú 100 forintot átadott a harmadrendű vádlottnak, aki azt továbbadta a 13 éves társának.

Az elsőrendű vádlott emellett egy boltba induló 13 éves tanulótól ezer forintot vett el erőszakkal.

Megállapították, hogy a rablások elkövetésekor a még gyermekkorú, 13 éves vádlott rendelkezett megfelelő értelmi és erkölcsi fejlettséggel ahhoz, hogy felismerje a cselekmény jogellenességét, és hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

A járási ügyészség a 13 éves fiút két rendbeli, a két 14 éves elkövetőt egy-egy rendbeli rablással vádolja. Az elkövetők büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top