Család

Fél évig nem értesítették róla, hogy meghalt a nevelt lánya

Súlyos betegsége miatt kellett gyermekotthonba adnia a kislányt a nevelőanyának.

Megdöbbentő esetről számolt be a Bors Online. Egy dombrádi asszony 5 éven keresztül sajátjaként nevelt egy kislányt, romló egészségi állapota miatt azonban gyerekotthonba kellett adnia. A kislány végül súlyos betegsége miatt elhunyt, erről azonban nevelőanyját „elfelejtették” értesíteni. Fél évvel később értesült a halálhíréről.

A kis Gittáról azután mondtak le vér szerinti szülei, hogy két hónapos korában agyvérzést kapott, és maradandó károsodást szenvedett. Ekkor fogadta be magához Molnár Gézáné Melinda, aki sajátjaként nevelte őt hosszú éveken keresztül. A kislánynak azonban rengeteg egészségügyi problémája volt: epilepsziás, vízfejű, látássérült és kétoldali bénult is volt. Nevelőanyja végül egyre súlyosbodó gyomor- és bélproblémái miatt adta őt gyermekotthonba 2016 májusában, a szakemberek javaslatára. Arról azonban csak most értesítették, hogy a kislány belehalt a betegségébe.

Feldolgozhatatlan számomra, hogy arra sem tartottak érdemesnek, hogy értesítsenek a halálhíréről. Az utolsó látogatásom során megismert, de teljesen összeomlott, hogy magára kellett hagynom. (…) Az ő érdekében kértek, hogy ne látogassam. Telefonon viszont szinte semmit nem árultak el róla. Ezért is döbbentett meg, hogy kiderült, már 2017. november 18-án elhunyt. Most lett volna 8 éves, ebből ötöt az én gondozásom alatt töltött

– mesélte a lapnak a megtört anya, aki komoly nyomozás után találta csak meg a kislány sírját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top