Család

Füreden már tavaly is kitört a középiskolás marihuánabotrány

Tavaly egy másik balatonfüredi gimnázium 20 tanulója bukott meg fűvel, ezt annak kapcsán derítette ki a Bors, hogy tegnap 40 füredi diákról derült ki, hogy spanglit szívtak. Az érintetteknél házkutatást tartott a rendőrség, az igazgató pedig állítólag megkérte őket, hogy keressenek maguknak más iskolát, bár Duna Katalin szerint ő nem mondott ilyet.

Van némi zavar a balatonfüredi füvezős diákok története körül. Az biztos, hogy huszonkét diákot vont intézkedés alá a rendőrség, mert valahogy közük lett a marihuánához. Vagy fogyasztók voltak, vagy értékesítették is a füvet. Tegnap az Index alapján megírtuk mi is, hogy a diákoknál házkutatást tartott a rendőrség, a Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola igazgatója pedig ultimátumot adott az érintett diákoknak: vagy új intézményt keresnek két héten belül, vagy eltanácsolják őket.

A Bors megkereste az igazgatónőt, aki szerint ilyen egyáltalán nem történt.

 

„Nem én hívattam őket az irodámba, másnap reggel már ők vártak engem megrémült szüleik társaságában. Elmondták, hogy droggal való visszaélés miatt voltak náluk a rendőrök. Többek között iskolai rendezvényeken is, osztálykirándulásokon és sítáborban is füveztek. Sírtak, látszott rajtuk, hogy megtörte őket az eset” – magyarázta a Borsnak Duna Katalin.

Leszögezte: élhetett volna a lehetőséggel, de eddig egyetlen diákkal szemben sem indított fegyelmi eljárást, senkinek nem javasolta, hogy keressen magának új iskolát. De azt vélelmezi, lesznek olyanok, akik önszántukból távoznak majd.

Kiderült az is, hogy tavaly októberben kísértetiesen hasonló jelenetek játszódtak le egy másik balatonfüredi középiskolában is. Az egyik ottani, neve elhallgatását kérő diák a Borsnak azt mondta: ott közel húsz diák keveredett drogügybe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top