Család

Több embert is kórházba juttattak a homoszexuális hattyúk

El kellett költöztetni egy homoszexuális hattyúpárt Ausztria egyik taváról, mert agresszív viselkedésükkel több embert kórházba juttattak. A vízi madarak a fészkükben lévő műanyag kupakot védelmezték ilyen harciasan, amelyet „örökbe fogadtak”.

Már tavaly is okozott némi kellemetlenséget a pihenésre és kikapcsolódásra vágyó osztrákoknak a Grundlseen élő homoszexuális hattyúpár, akik akkor még csak fenyegető pózolással és fújással adták a közelükbe kerülő emberek tudtára nemtetszésüket, ám idén „szintet léptek”.

Az történt, hogy a két hím hattyú idén fészket is épített, amelybe tojás gyanánt egy műanyag kupak került, ezt védelmezték olyan agresszíven a madarak. „Rávetették magukat az úszókra, akiket megpróbáltak vízbe fojtani. Ez volt a legfenyegetőbb veszély” – mondta Grundlsee polgármestere a Daily Mailnek. A vízbe fojtós támadásokba szerencsére senki sem halt bele, viszont nagyon sokakat ért atrocitás, többen kórházba is kerültek.

Franz Steinegger elárulta, hogy ahhoz nem volt szívük, hogy megöljék az állatokat, inkább a vad hattyúk befogására specializálódott állatmentők segítségét kérték.

Alexander Groder vadszakértő és neje sikeresen befogta az agresszív állatokat, majd áttelepítették őket egy másik tóra, ahol nem zavarnak senkit. Groder szerint a homoszexuális hattyúk átlagon felüli agressziója kapcsolatukból táplálkozhat, amelyben az egyik hímet elnyomja a másik. Ezt élhették ki a fészkük harcias védésével.

Sajnos az nem derül ki a híradásból, hogy mi lett az örökbe fogadott műanyag kupak sorsa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top