Család

Már New York-ban van a családjától elszakított magyar kisfiú nővére

Már az Egyesült Államokban van a magyar szüleitől elszakított 2 éves kisfiú nővére, hogy hazahozza Leventét Magyarországra. A kisgyerek egy hónapja nem látta a szüleit.

A héten magunk is beszámoltunk arról, hogy egy magyar házaspár és kétéves gyerekük is áldozatául esett Donald Trump családszétválasztó bevándorlási politikájának. A családot a kanadai–amerikai határon tartóztatták le illegális bevándorlóként. A negyvenes éveikben járó szülőket egy állami zárkába vitték, a kétéves Levente pedig egy bronxi menekültközpontba került, ahol nevelőszülők vigyáznak rá.

Korábban azt írtuk, hogy Leventét nővére hozhatja majd haza az Egyesült Államokból, ugyanis családtag, neki kiadják a 2 éves kisfiút, akit megviseltek a történtek.

„A gyermeket az amerikai szabályok szerint ebben a szakaszban nem lehet, vagy nagyon kivételes esetben és csak szigorú szabályoknak történő megfelelést követően lehet látogatni. A New York-i Főkonzulátusnak sikerült azt is elérnie, hogy a gyermeket a New Yorkba utazó féltestvére is meglátogathassa a konzulátus kíséretében. Ennek köszönhetően 1 hónap után a kisfiú ismét találkozhat családtagjával, és magyar nyelven szólnak majd hozzá” – írja honlapján a New York-i magyar főkonzulátus.

A Blikk pedig arról számolt be, hogy már megérkezett Amerikába a kis Levente nővére, aki hamarosan találkozhat testvérével. A lenti videót a Ronai & Ronai ügyvédi iroda tette közzé, amely felkarolta a szétszakított magyar család ügyét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top