nlc.hu
Család
Ha jót akarsz magadnak, ne szidd az exeidet

Ha jót akarsz magadnak, ne szidd az exeidet

Egy új párkapcsolatot simán megmérgezhet az, ha a randikon folyamatosan az expasit/exnőt szapulod az új jelöltnek.

Nyilván előbb-utóbb sor kerül rá, hogy egy új párkapcsolatban kibeszélitek az exeket, ám bármennyire is csábító, hogy szidd őket, inkább ne tedd, mert csak magadnak ártasz vele. Ha vigaszra vágysz, mert még mindig annyira fáj, ahogy egy exed bánt veled, akkor inkább a barátaid vállán sírd ki magad, ne a friss párodtól várd, hogy lelki támaszt nyújtson ebben az ügyben. Négy okunk is van rá, amiért ezt javasoljuk:

1. Felmerülhet az új párodban, hogy egyszer majd róla is így fogsz beszélni

Ha elmondod mindennek az exedet, akkor elég logikus, hogy az új párod esetleg megretten, hogy egyszer, a jövőben róla is ilyen minősíthetetlen hangnemben fogsz beszélni másoknak. Ez pedig nem túl kecsegtető kilátás.

2. Azt üzened magadról, hogy nem vállalsz felelősséget a tetteidért

Minden rossznak az okozója az életedben az exed, te pedig mosod kezeidet, veled nincs semmi baj, áldozat vagy csupán. Pedig mind tudjuk, hogy egy párkapcsolat általában két emberen múlik, és mindketten így vagy úgy felelősek a kapcsolat haláláért.

ex szakítás párkapcsolat

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

3. Azt hiheti az új párod, hogy csak az exed ellentétét keresed benne

A régi párkapcsolatok remek tapasztalatok, mert rávilágítanak, milyen ember nem való mellénk. De ha azt érezteted az új pároddal, hogy őt azért kedveled, mert mindenben az ellentettje az elődjének, az kicsit sem fog neki imponálni.

4. Úgy tűnhet, hogy még nem tetted túl magad az exeden

Ha egyfolytában arról beszélsz, hogy mi mindent rontott el a kapcsolatban az exed, akkor bizony olyan színben fogsz feltűnni, mint aki még nagyon nincs túl rajta, és nem állsz készen egy új párkapcsolatra.

Nem az a megoldás persze, hogy soha ne hozd szóba az exeidet, mert az is furcsa lenne, hanem inkább beszélj róluk tisztelettel, távolságtartással, és ne a személyüket szidd, hanem inkább azt emeld ki, mit tanultál a kapcsolatból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top