nlc.hu
Család
Te melyiket választanád? (X)

Te melyiket választanád? (X)

Golyóstoll, töltőtoll, zselés toll, folyékony tintás toll, vékony, közepes, vastag hegy, fém vagy műanyag test, színes vagy egyszerű, gumírozott markolattal vagy sem – írószerekből hatalmas a választék a piacon. Álldogálunk a polcok előtt, és nem tudjuk melyiket is válasszuk.

Gombóc Artúr jutott eszembe, hogy szereti a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon. Valahogy én is így vagyok a tollakkal. Szeretem őket, minden formában, de azért akadnak kedvencek. Egy praktikus golyóstoll mindig ott lapul a táskámban.

Az, hogy éppen milyen tollal szeretünk írni, korosztályfüggő.

Amíg a gyerek nem tud írni, csak rajzolgat és firkálgat, azt szereti, amelyik színes, amit meg tud fogni a kicsi kezével, amelyik izgalmas, és felkelti a figyelmét.
Erre a Pilot Mika tollak a legalkalmasabbak. Minden színhez egyedi dizájn társul, így összesen 24 féle, gyűjthető, limitált kiadású toll közül választhatunk.

Később kisiskolás korban a legfontosabb, hogy könnyedén tudjon vele írni, ne hagyjon pacákat, ne kenődjön el, és egyértelmű tiszta vonalat írjon a papírra.
Pont ilyen a Pilot Super Grip sorozata. Újgenerációs tintával és a kényelmes gumírozott markolattal az írás olyan örömteli lehet, mint soha korábban. A kisiskolások lassan írnak, meggondolják magukat, gyakrabban hibáznak, így az eredeti, törölhető Frixion toll is nagyon jól jöhet nekik, amely radírtörmelék nélkül tüntetni el az írást.

A felsősök, középiskolások és egyetemisták „tollfogyasztása” a legnagyobb. Ilyenkor már teljesen tisztában vannak azzal, hogy milyen típusú tollal szeretnek a legjobban írni. Ők azok, akik folyamatosan jegyzetelnek – és szeretnék is később elolvasni, amit leírtak – gyorsan írnak, ezért elengedhetetlen az olyan toll, amely könnyedén siklik a papíron és strapabíró. Ezért lehet ideális számukra a gyors és kényelmes Pilot Acroball golyóstoll, amely simább és gördülékenyebb írást tesz lehetővé. Különleges tintájának köszönhetően folyamatosabban lehet vele írni. Tökéletesen illeszkedik a kézbe, nem fárasztja sem az ujjakat, sem a csuklót és rendkívül strapabíró is. Nemcsak jegyzetelésre, de dolgozatíráshoz is kiváló.


Felnőttként olyan tollat keresünk, amely a személyiségünkhöz, az írásképünkhöz, az igényeinkhez és a céljainkhoz is alkalmazkodik. Gyakran használunk különböző tollakat a munkához, szerződés aláírásához, adatkitöltéshez.

Visszatérve Gombóc Artúrhoz… mindegy, milyen tollat keresünk, a Pilot kínálatában szerencsére mindannyian megtalálhatjuk a hozzánk, illetve gyermekünkhöz leginkább illő, ideális tollat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top