Család

Hamarabb kiengedték a börtönből Marian Cozma egyik gyilkosát

Óriási bulival ünnepelte Enyingen a szabadulását Sztojka Iván, akit 2012-ben azért ítéltek el, mert szerepe volt Marian Cozma veszprémi kézilabdázó megölésében.

A legnagyobb titokban hagyta el a szombathelyi börtönt a múlt héten Sztojka Iván. Az enyingi férfit a Marian Cozma-gyilkosság miatt ítélték el harmadrendű vádlottként.

Egy szemtanú szerint a szabadulását még aznap óriási bulival ünnepelte rokonai és barátai körében Enyingen. Sztojka azóta jár-kel mindenfelé, mintha mi sem történt volna, új BMW-je is van. Járt Budapesten és Siófokon, jól érzi magát – írja a Bors.

Sztojka Iván védőügyvédje azt mondta, a férfit kifogástalan magatartása miatt, 9 év 5 hónap után pártfogói felügyelet mellett, a bíró 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra bocsátotta.

Sztojka így négy évvel előbb szabadult, mivel a bíróság 13 évre ítélte 2012-ben. Akkor kimondták: abban, hogy Raffael Sándor meg tudta ölni Marian Cozmát, nagy szerepe volt Sztojka Ivánnak is. A halálos szúrást ugyanis akkor ejtette a gyilkos, amikor a veszprémi kézilabdázó a falnak szorulva védekezett Sztojka és Németh Győző támadása ellen.

A 26 éves Marian Cozma veszprémi és román válogatott kézilabdázót 2009-ben késelték halálra a Patrióta nevű veszprémi szórakozóhelyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top