Család

Naponta 12 kilométert gyalogol az anyuka, hogy iskolába vigye a gyerekeit

Miután a helyi buszjáratok megszűntek, az anyukának nem maradt más választása, ha nem akarja, hogy a gyerekek kimaradjanak a suliból.

Akinek iskoláskorú gyerekei vannak, pontosan tudja, milyen nehéz összehozni, hogy minden lurkó beérjen a suliba. Gemma Headly pláne tudna mesélni: a 36 éves anyuka naponta majd 12 kilométert gyalogol, hogy minden gyereket be tudjon vinni az iskolába.

A helyzet akkor vált kritikussá, mikor a East Yorkshire-i városvezetés megszüntette azokat a járatokat, melyekkel korábban a család járt. Az iskola 3 kilométerre esik a család házától, ami oda-vissza 6 kilométer napi sétát jelent. Csakhogy a gyerekek különböző beosztása miatt Gemmának ezt naponta kétszer kell megtennie.

Tovább bonyolítja a helyzetet, ha az édesanya totyogó korú gyereke lebetegszik: ilyenkor az egyedülálló anyának nincs más választása, vinnie kell magával a beteg gyereket is a gyalogtúrára. A nő hiába tett panaszt a városvezetésnél – mivel az iskola nem esik 4 kilométerrel messzebb, nem kötelesek biztosítani a gyerekek transzportját, így marad a gyaloglás. 

thesun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top