Család

Majdnem belehalt, hogy evett a nitrogénes édességből

Fulladozni kezdett a kisfiú a folyékony nitrogénnel bevont édességtől.

A Floridában élő Racheal McKenny és családja épp hazafelé utaztak, amikor fia, Johnny egy bevásárlóközpontban észrevette a Dragon’s Breath (A sárkány lehelete) nevű édességet, amit ki akart próbálni. A desszert különlegessége, hogy – a rajta bevonatot képező, folyékony nitrogénnek köszönhetően – lenyelése után  füstöt tud kifújni az ember az orrán és a száján.

Miután a gyerek megette az édességet, folyamatos köhögésbe kezdett, ami egyre erősödött. 20 perc után már szinte alig kapott levegőt, amihez enyhe asztmája is hozzájárult. Mivel a közelben nem volt kórház, a család egy közeli tűzoltóságnál állt meg, ahol a mentősök ellátták a fiút, majd kórházba szállították. Johnny ott már teljesen jól volt, azonban anyja értesítette a szupermarketet az incidensről. A tulajdonosok azóta frissítették a Dragon’s Breathe termékleírását és az információkat, miszerint az allergiával vagy asztmával küzdőknek fokozottan vigyázniuk kell vele.

Fox News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top