Család

50 ezer lódarázs költözött egy jászberényi családhoz

Józsefet és családját nagyon megviselte a lódarazsak érkezése, mert a férfi tavaly a rovarok támadása miatt vesztette el édesanyját.

Hatalmas lódarázsfészekre figyelt fel a Jászberényben élő József a házuk padlásán. A férfi, aki várandós feleségével él, különösen érzékenyen fogadta a rovarok megjelenését, tavaly ugyanis az édesanyját csípték meg a lódarazsak, aki allergiás volt a csípésre, és belehalt a rovartámadásba.

Most hivatásos rovarbefogót hívtak az 50 ezer lódarázsnak otthont adó fészek eltávolítására, aki tűzoltókkal és több mentőautóval érkezett, hátha elfajul a helyzet. Boros Tibor darázsbefogó a Blikknek azt mondta, hogy ezek a lódarazsak Európa legveszélyesebb példányai: egyszerre harapnak és szúrnak.

Végül egy komplett mentési terv született, és Tibor felszámolta a darázsfészket, amelyről azt mondta, hogy a fakitermelés miatt keletkezhetett, az erődirtással ugyanis új élőhely után néznek a lódarazsak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top