Család

Ezért akarnak lebukni a hűtlen házastársak

Olyan egyszerű lenne az élet, ha az emberek csak megmondanák egymásnak nyíltan, ha már nem akarnak együtt lenni. De helyette sokszor inkább a hűtlenséget választják, és várják, mikor derül ki a megcsalás.

Dr. Karen Finn párterapeuta szerint bármennyire is furcsa, de az emberek gyakran azért csalják meg a párjukat, mert le akarnak bukni. Tudják, hogy rossz ötlet, tudják, hogy mennyi fájdalmat okoznak, de ezt érzik a legegyszerűbb módszernek arra, hogy megszabaduljanak a már nem kívánt kapcsolattól.

Finn a következő három okot írta le, hogy miért akarnak lebukni az emberek a megcsalással.

1. Félnek megmondani, hogy válni akarnak.

Nehéz szembenézni azzal a ténnyel, hogy vége van egy házasságnak vagy egy párkapcsolatnak. Főleg akkor nehéz, ha kiszámíthatatlan, hogy mi lesz a partner reakciója.

megcsalás lebukás házasság

Részlet A viszony című sorozatból – Forrás: iMDb

2. Az akarják, hogy a másik szakítson.

Márpedig a megcsalás egyértelműen szakításhoz vezet a legtöbb esetben. A hűtlen fél így próbálja lerázni magáról a felelősség súlyát, hogy ne neki kelljen kimondania, hogy tönkrement a kapcsolat.

3. Azt hiszik, csak a megcsalás elég súlyos ok a váláshoz.

Sokan még a mai napig is hisznek abban a szakember szerint, hogy bármilyen nyomorúságos is a házasságuk, az még nem elég ok a válásra, hogy nem érzik jól magukat a párjukkal. Pedig a megcsalás nem megoldás, sőt egy elég gonosz módja a szakításnak, úgyhogy helyette inkább az őszinteséget válaszd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top