Család

Megrovást kapott a buszsofőr, aki rendőrt hívott a vizet ivó 5 éves gyerekre

A MKV ugyanakkor fenntartja, hogy a sofőr az udvariatlan viselkedés ellenére a szabályzatnak megfelelően járt el.

Ahogyan azt mi is megírtuk, szombaton egy miskolci buszjáraton a sofőr rendőrt hívott egy családra, amiért 5 éves kislányuk vizet ivott egy visszazárható PET-palackból. Az eset érthető módon jókora felháborodást keltett a közösségi oldalakon, hiszen az – egyébként meglehetősen szigorú – szabályzat szerint visszazárható PET-palackokból pont szabad inni a miskolci buszokon.

Most a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. közleményben reagált a sajtóban megjelent hírekre. Ebben leírták, hogy elnézést kérnek „a járművezető udvariatlan viselkedéséért” a családtól, ugyanakkor fenntartják, hogy „a buszvezető az ide vonatkozó szabályzat előírásának megfelelően járt el, amikor az étkezés befejezésére szólította fel a családot, majd ennek megtagadását követően rendőri intézkedést kért”.

Mint írják, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. valamennyi járatán „az utasok védelme, ruházatuk tisztaságának megóvása érdekében – a visszazárható PET-palackos kiszerelésű, nem alkoholos italok kivételével – szigorúan tilos az étel- és italfogyasztás”, a sofőrök pedig az utazási szabályokat megsértőket leszállíthatják, amennyiben pedig ezt megtagadják, rendőri intézkedést kérhetnek.

Bár a közösségi oldalakon és a sajtóban megjelent beszámolók szerint a kislány visszazárható PET-palackból ivott, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. közleménye szerint „ételt, italt fogyasztott”.

A közleményből kiderül, hogy az udvariatlan viselkedésért a sofőr a munkáltatótól megrovásban részesül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top