Család

„Szégyellem, hogy megcsaltam a férjemet, de megvolt rá az okom”

Egy nő vallomása, aki egy éven keresztül szeretőt tartott, mert úgy érezte, ez az egyetlen lehetősége arra, hogy megmentse a házasságát.

Zsuzsa első mondata az, hogy szereti a férjét, esze ágában sem volt elhagyni, nem akart új életet kezdeni, a viszonyt csak és kizárólag a szex miatt kezdte és tartotta fent.

„Nyilván mindenki megdobálna, ha tudnák rólam, hogy egy évig szeretőm volt, de azért a teljes igazsághoz hozzátartozik az is, hogy miért. A férjem húsz évvel idősebb mint én, tényleg nagyon szeretem, nincs rá egy rossz szavam sem, tökéletes ember nekem. Barátok vagyunk, társak vagyunk, sokat beszélgetünk, mindent meg tudunk osztani egymással, hasonló az érdeklődési körünk, imádjuk egymás minden rezdülését, kézen fogva mászkálunk még 10 év házasság után is, és szépen, szeretetben élünk.”

„A sors fintora, hogy a férjem aszexuális, egyszerűen nem érdekli a szex.”

A férj már a kapcsolatuk elején elmondta Zsuzsának, hogy őt nem irányítja a szexualitás, nagyon ritkán jut eszébe egyáltalán, úgyhogy ha túlfűtőtt, szenvedélyes szexet keres, akkor nála nem találja meg. Zsuzsa megértette és elfogadta. Szerelmes volt, nem akarta elveszíteni a számára tökéletes férfit. A hiány csak később jelentkezett, már a házasságkötésük után.

„Azt gondoltam, hogy le lehet szokni a szexről, nem is hiányzott igazán az első években. Körülbelül kéthavonta feküdtünk le egymással, tiszteletben tartottam, és megvártam, hogy ő közeledjen, nem csináltam ebből nagy ügyet. 

Boldog voltam mellette, csodálatos embernek tartottam, gondoskodtunk egymásról, és a szex tényleg huszadrangú dologgá vált pár év alatt.

Aztán amikor közeledtem a 35. szülinapomhoz, pánik tört rám, hogy én már soha többé nem tapasztalhatom meg, milyen egy szenvedélyes szeretkezés. Onnantól kezdve nem tudtam kiverni a fejemből a gondolatot, hogy szexelni akarok.”

szex házasság megcsalás

„Kézen fogva mászkálunk még 10 év házasság után is, és szépen, szeretetben élünk” (Képünk illusztráció – Fotó: Unsplash)

Mivel mindketten rendkívül nyitottak és őszinték egymással, természetesen ezt az érzést sem titkolta el Zsuzsa a férje elől. Végül a férj ajánlotta fel azt a megoldást, hogy legyen valaki, aki kielégíti a nő szexuális igényeit.

„Tudom, hogy furcsán hangzik, de a férjem javasolta azt, hogy keressek szeretőt magamnak.

Olyan könnyedén mondta, mintha csak azt tanácsolta volna, hogy fussak két kört. Először ellenkeztem, mert az mégis megcsalás lenne, és én nem akartam őt semmilyen szinten bántani. Az is elképzelhetetlen volt, hogy más férfivel intim viszonyba kerüljek, amikor szerelmes vagyok a férjembe. De sokat beszélgettünk róla, és közben egyre közelebb kerültem az ötlethez, a végén pedig beleegyeztem, hogy akkor kerítek egy férfit magamnak erre a célra.”

A bűntudatot azonban így sem úszta meg Zsuzsa. Hiába, hogy a férje tudott minden lépéséről, és hiába, hogy az ő beleegyezésével ment el az olykor egész éjszakás randikra, hazaérve mégis szörnyen érezte magát.

„Kicsit tudathasadásos állapot volt, talán pont azért, mert a férjem egy pillanatig sem volt féltékeny. Mindent megbeszéltem vele, elmondtam, mikor találkozom a szeretőmmel, de számára ez olyan volt, mintha üzleti tárgyalásra mennék. Csak egy tranzakció, hogy a feleség kielégült legyen.

Ez megzavart. Hatalmas bűntudatom volt minden találkozóm után, úgy éreztem, cserbenhagytam a férjemet, nem tartottam be az egyezségünket, hiszen ő már az elején közölte, hogy aszexuális, és én felvállaltam a kapcsolatunkat ezzel együtt.

Egy évig tartott, mire beláttam, hogy nem tudok kettészakadni, nem megy nekem ez, hogy az egyikükkel élek, a másikkal meg lefekszem. Kezdtek érzéseim is lenni a szeretőm iránt – tipikus nő vagyok, aki nem képes csak a szexért szexelni –, ezért úgy döntöttem, a saját házasságom érdekében inkább megszakítom vele a kapcsolatot.”

Zsuzsa végül tehát azt választotta, hogy marad a szexmentes házasság mellett, de szerinte szükség volt erre az egy évre a szeretőjével ahhoz, hogy ne robbantsa fel a szex miatt a kapcsolatát. Néha ugyan hiányzik neki az együttlét, de a férje olyan sokféle módon fejezi ki a szeretetét iránta, hogy képes kárpótolni ezért a hiányosságért. Most már úgy éli meg, hogy az intimitás más irányból is erősödhet közöttük, nem feltétlenül kell ehhez a szex, úgyhogy letett a további próbálkozásokról, és nem keres újabb szexuális kapcsolatot a házasságán kívül. Ahogy ő fogalmaz: a biztonságos boldogságot választotta a szex helyett, és úgy érzi, jó döntést hozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top