Család

Kisfiút szült a nő, akinek 11 évesen azt mondták, sosem lehet gyereke

Amanda Lewis életében nem a szokványos sorrenben történnek a dolgok: a menopauzán 11 évesen esett át, gyermeket pedig 31 évesen szült.

Amanda Lewis 11 éves volt, mikor először és utoljára megjött a menzesze. Az ezt követő két évben rengeteget hízott és folyamatos hangulatingadozások gyötörték. 13 éves volt, mikor kiderült, hogy a korai menopauza áll a háttérben.

Ekkor az orvosok azt mondták neki, sosem lehet gyereke. „Összetört a szívem. Úgy éreztem, üres a jövőm, egy sötét felhőben találtam magam” – meséli a rúdtánc- és fitneszoktatóként dolgozó Amanda. Csakhogy 20 évvel később minden megváltozott. 

Amanda 10 évesen, egy évvel az utolsó menstruációja előtt

Mikor Amanda megismerte a párját, Tomot, elhatározták, hogy mégis megpróbálkoznak a gyermeknemzéssel. A nő ezért hormonterápiát kapott, és a lombikprogram mellett döntöttek. Így Amanda párja spermájával és egy petesejtdonorral teherbe esett. 

Mára kisfiuk, Oryn is megszületett, amit valóságos csodaként élnek meg. Bár Amanda nem szoptat, és pár hét múlva az orvosok szerint újra át kell esnie a menopauzán a megzavart hormonháztartása miatt, természetesen még így is azt gondolja, megérte.

thesun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top