Család

Egyre alávalóbb módon lopnak a temetőkben

Elvetemült virágtolvajok garázdálkodnak a temetőkben, akik már nemcsak a koszorúkra utaznak, hanem a virágcsokrokra is szemet vetettek.

Mondhatni hagyománya van Magyarországon a temetői tolvajlásnak, amikor a sírokra kihelyezett koszorúkat, mécseseket viszik el a tolvajok. A legújabb trendben a tolvajok már a csokrokat sem kímélik, hanem lenyisszantják a virágok fejét, a sírokon pedig ott marad a növények torzója.

Forrás: Pixabay

Minderről a Ripost számolt be egyik olvasójukra hivatkozva, aki maga szembesült a döbbenetes látvánnyal az egyik fővárosi temetőben. „Többen azzal nyugtattak minket, hogy vadak rágják le, de ezeken egyértelműen látszik a vágás. Nem szeretnénk művirágot kivinni, de egyszerűen nem tudjuk, mitévők legyünk ebben a helyzetben” – mondta a lány.

Felmerül a kérdés, hogy mit kezdenek a tolvajok a virágokkal? Egy virágkötő szerint koszorúkhoz használják fel az ebül szerzett növényi részeket, amiket újra eladnak a gyanútlan vásárlóknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top