Család

Facetime-on mesélt az igazgató, hogy megnyugtassa hóviharban rekedt diákjait

A gyerekek iskolabusza négy és fél órán keresztül vesztegelt a heves hóesésben, többen pánikba estek.

Hóviharban rekedt a pennsylvaniai Huntington Valley egyik általános iskolájának busza, egy baleset miatt négy és fél órán keresztül vesztegeltek az úton. Az ötödikes Gavin Blumhardt felhívta telefonon az édesanyját, aki értesítette a Pine Road általános iskola igazgatóját. Brian Swank, aki a tanórák után is az iskolában maradt, hogy ha kell, segíthessen a diákoknak biztonságban hazatérni, azonnal felhívta a kis Gavint. „Azt mondta, »Dr. Swank, mindenki nagyon rémült, főleg a kisebb gyerekek nyugtalanok«” – mondta a tanár a WPVI-nek nyilatkozva.

Fotó: Twitter

Swank úgy döntött, felhívja a diákjait Facetime-on. „Azt reméltem, hogy egy ismerős arc talán segít majd megnyugtatni őket” – emlékezett vissza. végül úgy döntött, rögtönzött felolvasást tart a gyerekeknek.

„Tanár vagyok, rám nem vonatkozik a munkaidő. És minden valamirevaló pedagógus tudja, hogy a gyerekek imádják, ha felolvasnak nekik” – fejtegette. A stratégia működött, a meseolvasásnak hála a gyerekek nyugodtan várták, hogy kimenekítsék őket szorult helyzetükből.

Swank a buszvezetőket is méltatta. „Gratulálok a sofőrjeinknek. Ők voltak a nap igazi hősei, fantasztikusan helytálltak” – jelentette ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top