Család

Hat fiú maradt árván a hirtelen meghalt fertőszéplaki édesapa után

Három hónap alatt vitte el a gyilkos kór a hatgyermekes apát, a hátrahagyott család nehéz helyzetben lett volna, ha nem érkezik segítség.

Szalai Mihályt, a fertőszéplaki, hatgyermekes édesapát három hónap alatt győzte le a gyilkos kór. Négy hónapja, hogy meghalt, családja pedig igen nehéz helyzetbe került. A családapa hat fiút hagyott maga után, felesége pedig eddig háztartásbeliként dolgozott, hagyományos munkahelye 26 éve nem volt.

„A férjem igen tevékeny ember volt, az a típus, aki mindig másokon segít, aki nem sajnál sem időt, sem munkát, ha jobbá tehet valamit. Ez a tulajdonsága jött vissza az emberek szeretetében, amikor meghalt. Ha nem így lett volna, nagy bajba kerülünk” – mondta a Kisalföldnek a gyászoló nő.

„Májusban még egy rokoni lakodalomban voltunk, augusztusban pedig temettük. Ötvennyolc éves volt… Akkor kilátástalan volt a helyzetünk, még egy kereseti igazolást sem tudtam az iskoláknak adni… De mindenki oly kedves és segítőkész volt, mellénk álltak a bajban. Persze most sem könnyű, és nem is lesz az, de eddig sem az volt számunkra fontos, hogy valamiből sok legyen nekünk, hanem az, hogy együtt lehessünk” – árulta el Szalai Mihályné.

A gyilkos kór három hónap alatt ragadta el a fertőszéplaki édesapát - hat fiú maradt utána

A férjem igen tevékeny ember volt, az a típus, aki mindig másokon segít, aki nem sajnál sem időt, sem munkát, ha jobbá tehet valamit. Ez a tulajdonsága jött vissza az emberek szeretetében, amikor meghalt. Ha nem így lett volna, nagy bajba kerülünk... - mondja a gyászruhát viselő özvegy.

A hat fiú közül ketten a műszaki egyetemen tanulnak, ketten a soproni Berzsenyi-líceum diákjai, ahová hamarosan követi őket az ötödik testvérük is. A gyerekek édesanyja pedig 26 év otthoni helytállás után munkahelyet keres, hiszen a fiúkat még sokáig segítenie, támogatnia kell. 

„Mindig nagy családra vágytunk a férjemmel, s az volt a legfontosabb, hogy a gyerekeinknek jó legyen. Ez így lesz ezután is” – mondta Szalai Mihályné.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top