Család

Véletlenül tudták meg a Down-szindrómás fiatalok, hogy valójában rokonok

Mindketten szerepeltek egy Down-szindrómásokkal foglalkozó magazinban, ráadásul ugyanazon az oldalon.

Két Down-szindrómás fiatal, a 20 éves Bryony Smissen és a 27 éves Jamie Clark ugyanazon az oldalon szerepelt a brit Down-szindróma Szövetség magazinja, a Down2Earth 2018-as őszi–téli lapszámában. Arról azonban fogalmuk sem volt, hogy rokonok.

Jamie édesanyja, Sue Clark nagynénje és nagybátyja még az ’50-es években fogadtak örökbe egy Linda nevű lányt. Ő évekkel később, a vérrokonai után kutatva talált rá egyik unokatestvérére, Theresa Smissenre, aki nem más, mint Bryony édesanyja.

Bryony Smissen a Down2Earth magazin címlapján (downs-syndrome.org.uk)

A lapot, melynek címlapján Bryony látható, Theresa büszkén mutatta meg Lindának, aki a lányról szóló cikk elolvasása után észrevette, hogy ugyanazon az oldalon Sue fiáról írnak. Végül Linda volt az, aki ennek kapcsán összehozta a két, egymástól 300 mérföldre élő családot.

Előbb üzeneteket váltottak, majd Jamie születésnapjára egy személyes találkozót is összehoztak, melyre saját bevallásuk szerint mindig emlékezni fognak.

„Nem ismertük egymást, de mindketten szeretjük a futballt. Linda nélkül sosem találkoztunk volna, csak két idegen lennénk, akik ugyanazon az oldalon szerepeltek” – mondta Bryony.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top