Család

30 autóból álló konvoj vezette fel az utolsó útjára induló rendőrkutyát

Tazer 8 és fél évig szolgált a pennsylvaniai Newberry rendőrségének kötelékében. Bátorságáért kétszer, kiváló munkájáért egyszer tüntették ki, és négy rendőrfőnöki dicséretet kapott.

Harminc autóból álló konvojjal kísérték utolsó útjára Tazert, a rendőrkutyát a pennsylvaniai Newberryben – írja a LAD Bible. A német juhász 8 és fél évig szolgált a helyi rendőrség kötelékében, szolgálati ideje alatt bátorságáért és kiváló munkájáért is többször kitüntették.

Fotók: Newberry Township Police

Sajnos Tazer megbetegedett, kiképzője, Chris Martinez vitte el az állatorvoshoz, ahol kiderült, hogy eltört a lába, csontrákja van, és megvakult. Az orvos szerint csoda, hogy dolgozni tudott.

„Nem sántított, és semmi jelét nem adta annak, hogy csontrákja van, pedig az nagy fájdalommal jár” – mondta az orvos a York Daily Recordnak.

Tazert mégis el kellett altatni. Kollégái az őt megillető módon tisztelegtek előtte: az AP jelentése szerint legalább hetven rendőr kísérte el az állatkórházba, ahol egy injekcióval megszabadították a szenvedéseitől. A rendőrök tisztelegve búcsúztak tőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top