Család

Húsvét otthon: családi játékok az ünnepre

Nincs húsvét közös családi játékok nélkül. Olyan izgalmas feladatokat hoztunk, amelyek között garantáltan találtok kedvetekre valót.

Az első játékhoz egy lavórra, néhány műanyag tojásra és hurkapálcára van szükség. A lényeg, hogy a tojásokon legyen akasztó, hiszen azok kellenek a horgászáshoz. A lavórba tegyél vizet, szórd bele a tojásokat, majd mindenkinek adj egy-egy hurkapálcát. Aztán ha elhangzik a jel, indulhat is a pecázás. A cél az, hogy minél több tojást halásszatok ki a pálcák segítségével. Arra ügyelj, hogy ne a szőnyeg közepén játsszatok, ugyanis a móka hevében víz is kifröccsenhet, kifolyhat a lavórból. A gyerekek garantáltan imádni fogják a horgászást, és meglásd, a felnőttek is jókat kacagnak majd.

Ismerd fel!

Népszerű és egyben izgalmas az ízlelős játék, amelyet húsvétkor is könnyedén elővehettek, már csak azért is, mert számtalan finomság díszíti az ünnepi asztalt. Nemcsak a gyerekek élvezik az ízek kavalkádját, hanem mindenki, aki szeret falatozni. Úgy érdemes játszani, hogy a tesztelők száma szerint mindenből előkészítünk egy-egy falatnyit, majd letakarjuk az ételeket. Ha nagyon oda akarunk figyelni a részletekre, jó, ha a versenyzők nem hallják, mire tippelnek a többiek, hiszen nagy segítség lehet, ha tudják, milyen ételek kerülhetnek a szájukba. A végén az lesz a győztes, aki a legtöbb ételt felismeri.

Nem telhet el a húsvét tojáskereső játék nélkül. Ha mi, felnőttek visszaemlékezünk a gyerekkorunkra, az ünnepekre, a legtöbbünk nagy örömmel gondol a tavaszra, a húsvéti kertek illatára és azokra az izgalmakra, amiket a tojások felkutatása jelentett. Ugyan sokat változott azóta a világ, és a gyerekek is más ingerekre vágynak, ám nem vehetjük el tőlük a keresgélős játék nyújtotta örömöket. Ezért mindenki, aki teheti, vigye a kicsiket a szabadba, és rejtse el a húsvéti édességeket a zöldben. Így ők is megtapasztalhatják a játék izgalmait, mi pedig velük újraélhetjük a gyerekkorunk egy édes emlékét.

Vigyázat, vicces lesz!

Ha igazán vicces játékot szeretnél, szerezz papírtányérokat és jó filctollakat. A feladat az, hogy mindenki a fejére tesz egy tányért, azt tartja az egyik kezével, míg a másikban a filctollat használva egy húsvéti nyulat próbál a tányérba rajzolni, persze látatlanul. Lehet, hogy elsőre nem tűnik mókásnak a játék, de garantáljuk, hogy az egész család jót nevet majd az elkészült csodálatos műveken, amelyek egészen biztosan nem fognak hasonlítani a húsvéti nyuszikra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top