Család

Izgalmas húsvéti dekorációk papírból

Szeretnél egyedi készítésű húsvéti díszeket az otthonodba, de még nem tudod, milyen dekorációt válassz? Jó helyen jársz. Könnyen elkészíthető, változatos ötleteket hozunk.

 

Mindössze egy sablonra van szükség, és sok színes papírra, na meg lelkesedésre, és máris készülhet a nyuszifüzér. Apró bojtokkal még cukibbá tehetjük a dekorációt. A legegyszerűbb, ha a fülüknél fogva ragsztjuk fel a kivágott nyulakat. 

Egyszerű, de nagyszerű – erre a papírból kreált nyuszira teljesen igaz a mondás. Csomagolópapír, vatta, fonal és egy olló, és kezdődhet a sorozatgyártás.

Minden háztartásban vannak papírgurigák, amik tökéletes alapjai a húsvéti figuráinknak. Ez a két nyuszi viszonylag könnyen megvalósítható. Nem kell feltétlenül így kinéznie a saját kézzel készített dekorációnknak, a lényeg, hogy örömünket leljük a munkában és a kivitelezésben is. 

A papírból kivágott, festett tojások gyakori húsvéti díszek voltak egy időben, ezért manapság szeretünk róluk elfelejtkezni. Pedig könnyen elkészíthetőek, és hamar színes húsvéti hangulatot varázsolnak az otthonunkba. Ráadásul a legkisebbek is részt vehetnek a munkában. 

Színes papírokkal valódi tavaszt varázsolhatunk: vannak könnyen, egyszerűen elkészíthető papírvirágok, amik méltó díszei lehetnek a lakásunknak. 

Ugyancsak papírból készülhet ez a dísz, az előzőnél ugyan kicsit bonyolultabb, ám mindenképpen megéri a fáradozás. Ha a színeket jól válogatjuk össze, szép és igényes húsvéti dísze lehet a nappalinknak. 

Papírgurigákból a legegyszerűbb elkészíteni ezeket a színes tojástartókat. A színeket magunk választhatjuk, sőt, ha nincsenek ragasztható szemek a tarsolyunkban, akkor sincs gond, hiszen jól mutat, ha mi magunk rajzoljuk meg azokat.

Papírgurigára van szükség ehhez a nagyon aranyos madáretetőhöz is, na meg egy pici madárra, amit kreatívhobbi-boltokban beszerezhetünk. Ha megvannak a kellékek, ragasztani és vágni kell, és máris egyedi dekorációk díszíthetik az otthonunkat. 

Egyszerű fehér lapból készülnek ezek a nyuszik, belsejükben pedig apró csokitojásokat rejtenek. Ha meg akarjuk lepni a gyerekeket, ez tökéletes választás lehet. Már csak azért is, mert a kicsik élénk fantáziája a kevésbé jól sikerült példányokat is csodálatos ajándékká varázsolja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top