Család

75 év házasság után esküdtek újra hűséget

A 95 éves bácsi és 94 éves neje 1944-ben fogadott először hűséget egymásnak.

Jim Richardson és felesége, Irene egy táncesten találkoztak, mikor a farmer fiú 20, a lány pedig 19 éves volt. Pár nappal később Jim egy közös biciklizés során kérte meg a lány kezét, az esküvőre pedig április 12-én került sor – 75 évvel ezelőtt, 1944-ben.

 

A házaspárnak négy gyermeke született, nyolc unokájuk, kilenc dédunokájuk és egy ükunokájuk van. Most, a 75. házassági évfordulójukon újra elmondták egymásnak házassági fogadalmukat, az egész család előtt. „Szép dolog, mikor mindig tudsz kihez fordulni, ha valami problémád van” – mondta a kapcsolatukról a 94 éves Irene.

 

Egyik unokájuk, az 52 éves Sandra szerint nagyszülei kapcsolatának titka a kompromisszumkészség: „Szeretik és tisztelik egymást, és mindent megbeszélnek.” Azt is hozzátette, hogy nagyszülei a mai napig mennyire önállóak: a 95 éves Jim még most is autót vezet, nagymamája pedig egyedül gondozza a kertet.

ladible

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top