Család

El kell hagynia otthonát a várpalotai hintabaleset túlélőjének

A várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültje már jobban van, de családjával most költözni kényszerül.

Eladta a tulajdonos a hajmáskéri lakást, amelyben Máthé Krisztofer és családja lakik. A vevő a mostaninál több pénzt akar kérni a hét gyereket nevelő szülőktől, ezért a család most új albérletet keres. Attól viszont rendre megijednek a tulajdonosok, hogy hét gyerekkel költöznének.

Sajnos nekünk szűkösek az anyagi lehetőségeink, pedig a párom éjjel-nappal dolgozik, hogy mindenünk meglegyen” – panaszolta a Blikknek Krisztofer édesanyja. Diána azt mondta, bíznak benne, hogy utcára azért nem kerülnek.

A 2017-es baleset helyszíne (forrás: police.hu)

A család élete akkor fordult fel, amikor 2017-ben az akkor 18 éves Krisztofer Várpalotán kizuhant a leszakadó körhintából, nyolc métert repült, majd a járdának csapódott. A fiú sokáig kómában volt, felépülésére az orvosok mindössze két százalék esélyt adtak, ám a fiú csodával határos módon a gyógyulás útjára lépett. Tavaly télen kiengedték a kórházból, azóta az édesanyja ápolja otthon. Segítséggel már a saját lábán is meg tud tenni pár lépést, a beszéddel azonban még gondjai vannak. Logopédusra lenne szüksége, Hajmáskéren viszont a szülők nem találtak olyan szakembert, aki házhoz menne.  

A várpalotai hintabaleset aktája jelenleg az ügyészségnél van. A Máthé család a bírósági tárgyalás lezárultával kártérítési pert tervez indítani a hinta üzemeltetője ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top