Család

75 év után randevúzott először francia szerelmével az amerikai veterán

A most 98 éves férfi a második világháború alatt ismerkedett meg az észak-franciaországi Briey-ben élő nővel. A nagy találkozásról videó is készült.

Hetvenöt év után találkozott egymással egy amerikai veterán és egykori francia szerelme – írja a HVG.hu a France 2 riportja alapján.

pár, idős pár

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A most 98 éves Kara Troy „KT” Robbins 1944-ben ismerte meg Jeannine Ganayae-t, amikor csapatával az észak-franciaországi Briey-ben állomásozott. A katona és a lány két hónapot töltött egymással; amikor  keletre vezényelték, KT azt ígérte Jeannine-nek, hogy visszamegy érte, de végül nem így történt.

A háború után a férfi visszament az Egyesült Államokba, ahol megházasodott. A nő is férjhez ment, öt gyereket nevelt fel a férjével.

A Mississippiben élő, évekkel ezelőtt megözvegyült KT-t a normandiai partraszállás 75. évfordulója kapcsán kereste fel a France 2 stábja. A férfi azt mondta nekik, szeretné megkeresni egykori szerelmét: még mindig emlékszik a nőre, és azóta is őrzi a fényképét.

A stáb végül meg is találta a mostanra szintén megözvegyült 92 éves nőt, aki egy Metzhez közeli idősek otthonában él, és összehozta őket. Találkozásuk nagyon megható volt: a KT azt mondta, mindig is szerette a Jeannine-t, és bár ő angolul beszélt, a nő pedig franciául, mégis megértették egymást.

A nő azt mesélte, soha nem felejtette el a férfit, sokat gondolt rá, nagyon sírt, amikor elvezényelték, és reménykedett benne, hogy egyszer majd visszatér. Amikor megkérdezte, hogy miért nem ment korábban Franciaországba, a férfi azt mondta, miután megházasodott, már nem nagyon volt erre lehetősége.

A pár végül könnyek között búcsúzott el egymástól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top