Család

Ikreket szült ikerhúgának a béranya

„Ezeket a babákat nagyon fogják szeretni!”

Whitney Bliesner egy egészséges ikerpár boldog anyukája. Az egyedüli rendkívüli ebben az, hogy ikertestvére, Jill Noe hordta ki helyette a babákat, mert egy ritka genetikai rendellenesség miatt Whitney maga erre képtelen volt.

Rhett és Rhenley, egy fiú és egy kislány június 7-én születtek meg. „Az egész teljesen szürreális” – meséli Whitney –, még aranyórám is volt velük! Mint egy álom.”

Whitney-nél 1999-ben diagnosztizáltak egy ritka betegséget, neurofibromatózist, ami tumorokat okoz az agyban, a gerincvelőben és az idegekben. Ugyanekkor eltávolították a tumort, de emiatt Whitney elveszítette a bal szemét, és teljesen megsüketült a jobb fülére. Ráadásul az orvosok szerint 50 százalék esélye volt arra, hogy a betegséget a gyerekeinek is átadja, és a terhesség alatt előállított hormonok siettethették volna a daganatok formálódását. Ekkor ajánlkozott Whitney ikerhúga, Noe, hogy béranyaként kihordja az ikreket.

Ezeket a babákat nagyon fogják szeretni! – nyilatkozta örömmel. – Nagy öröm nekem, hogy segíthettem nekik szülővé válni.

(Good Morning America)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top