Család

Elképesztő: 32 év alatt 186 gyereket fogadott be az idős pár

Fosterék már túl vannak a nyolcvanon, de még mindig azt tervezik, hogy elhagyott újszülötteknek adjanak otthont.

Harminckét éve alatt 186 gyereket fogadott be egy idős angol pár – írja a Storytrender. Fosterék (a nevük egyébként támogatást, felnevelést jelent) 1984-ben házasodtak össze, és azóta azon vannak, hogy elhagyott, elárvult gyerekeket neveljenek fel burton-on-trenti otthonukban.

nagyszülő, nevelőszülő

Fotó: Unsplash

Az idős pár válogatás nélkül minden rászoruló kicsinek segített: volt, amelyik csak napokat, de olyan is, aki éveket töltött velük. Egy kislányt örökbe is fogadtak: ő már a harmincas éveiben jár, és négy saját gyereket nevel.

Hihetetlen, de a 82 éves William és a 74 éves Jean még ma is aktív nevelőszülő: jelenleg éppen egy tíz és egy 15 hónapos baba nevelkedik náluk. „Nem könnyű ez a munka, időnként borzasztóan nehéz esetekkel is találkozunk, de annyi örömünk van belőle, hogy képtelenek vagyunk abbahagyni. Megpróbáljuk elérni, hogy a gyerekek a család részének érezzék magukat, erről szól az egész” – nyilatkozta Jean.

A pár valamennyi nevelt gyerekével tartja a kapcsolatot. „Az ünnepek mindig nagyon nyüzsgőek nálunk, karácsonykor pedig kész bolondokháza van. Legtöbbször több karácsonyi vacsorát is tartunk, mert ennyien képtelenek lennénk elférni az asztalnál” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top