Család

Kivette a fiát az iskolából, hogy a videojátékozásra fókuszálhasson

A legtöbb szülő nem örül annak, ha a gyereke sok időt tölt videojátékokkal, ám ez az apa másképp gondolkodik erről.

Dave Herzog 49 éves kanadai vállalkozó több mint egy évtizedes e-sport-karrierrel büszkélkedhet. A fia, Jordan 3 éves korában próbálta ki először a videójátékokat, és 7 éves korára már igazi profi lett.

A fiú most 16 éves, és a világ egyik legsikeresebb Fortnite játékosa, most a 30 millió dollár fődíjazású világbajnokságra készül. Napi 8-10 órát gyakorol, és van, hogy a gép előtt eszik, hogy addig se veszítsen időt. Az apja azért vette ki az iskolából, hogy a lehető legtöbb energiát fordíthassa a videójátékokra. A célja az, hogy annyi pénzt keressen a versenyeken, hogy felnőttként ne kelljen majd dolgoznia.

Az apát sokan támadták a döntése miatt, de ő nem ingott meg. Azt mondja, hogy az emberek egyáltalán nem tudják, mennyi energia szükséges az e-sporthoz, és ha másfajta karrierről lenne szó, például hagyományos sportról vagy zenélésről, máris másképp vélekednének, pedig ez is ugyanolyan komoly dolog.

 

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top