Család

Csaknem 80 kilót fogyott haldokló lányának tett ígérete miatt

Az 56 éves férfi 12 hónap alatt csaknem 80 kiló súlyfelesleget adott le, hogy megtarthassa haldokló lányának tett ígéretét.

Az Egyesült Királyságban élő Mike Summers lányánál mellrákot diagnosztizáltak. A fiatal nő 2016-ban, 29 éves korában halt meg, 3 gyereket hagyva maga után. A Mike és lánya közötti utolsó beszélgetésen a férfi ígéretet tett lányának, hogy vigyáz gyermekeire, és mindent megtesz, hogy minél tovább velük lehessen.

Mike tudta, hogy az egészségi állapota javításának egyik feltétele, hogy megszabadul komoly súlyfeleslegétől, és ezt nemcsak magáért, hanem az egész családért meg kell tennie. Mike két betegséggel – krónikus obstruktív tüdőbetegséggel és pitvarfibrillációval –  is küzd. Mindkét betegség súlyos, de gyógyszeres kezeléssel kordában tartható.

Mike végül 2018 augusztusában kezdte el a fogyókúráját, és 12 hónap alatt 78 kilótól szabadult meg. „Célom az volt, hogy megbizonyosodjak arról, hogy a családom mellett tudok maradni, és ennél nincs jobb motiváció” – mondta Mike.

A családfő a csaknem 80 kilogrammos fogyást követően jelenleg 92 kilogramm. „Most, hogy lefogytam, ezerszer jobb lett. Most jobban érzem magam, mint 40-es éveimben” – mondta az elszánt nagypapa.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top