Család

Elzavarták az anyát, amikor segíteni akart a fogyatékkal élő kislányának

Elég furcsán járt el a cambridge-i iskola.

A 6 éves Tammy iskolájában aktív napot tartottak. A korábbi évekhez hasonlóan az anyukája, Lynn idén is segíteni akart neki, hogy aktívan részt vehessen a programban, ugyanis a kislánynak központi idegrendszeri bénulása van, így csak nehezen tud mozogni. Az anyuka elmondta, hogy segítséggel képes csak kiszállni a kerekesszékként használt babakocsiból, de ha támasztják, közlekedni is tud. Ha ezt megteheti, sokkal jobban bevonva érzi magát a programokba.

Ám amikor Lynn segíteni akart a gyerekének, lezavarták a pályáról, mondván, hogy majd jön egy segítő, aki tolja a kislányt a kocsiban. A nő felháborodottan visszament a többi szülőhöz, akik igazat adtak neki.

Az anyuka elmondta azt is, hogy felháborítónak tartja, hogy amikor a tanárok úgy gondolják, hogy szükségük van segítségre, iskolaidőben is megengedik, hogy segítsen a lányának például a vécén, de amikor a lányának lenne szüksége segítségre, hogy részt vehessen egy programon, akkor megtiltják, hogy segítsen, mondván, van erre kijelölt ember.

Az iskola szerint ők megfelelően gondoskodtak a speciális nevelési igényű kislány szórakozásáról, az anyuka volt, aki jelenetet rendezett.

Via

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top