Család

Másodjára is elvette, mert elfelejtette korábbi esküvőjüket

A Skóciában élő, 71 éves férfi demenciában szenved, ezért nem emlékezett arra, hogy korábban már összeházasodott feleségével.

Bill Duncan és felesége, Anne 12 év után megújították esküvői fogadalmukat, és egy családias szertartáson ismét egybekeltek.

A pár 2001-ben találkozott, amikor Bill bűvészként dolgozott Aberdeenben. Három évvel később házasodtak össze, de Anne hamarosan észrevette, hogy Bill elfelejt dolgokat.

pár, idős pár

Fotó: Unsplash

Röviddel ezután demenciát diagnosztizáltak Billnél. A férfi egészsége lassan romlani kezdett, és számos értékes emléket elvesztett, ideértve esküvőjük napját is.

Anne ápolta férjét, aki meg volt győződve arról, hogy felesége az új barátnője, ezért megint megkérte a kezét, és szerette volna, ha összeházasodnak. A 69 éves nő ezért barátok és rokonok segítségével kertjükben szervezett egy ünnepséget, amelyen megújították fogadalmukat.

„A kerti ünnepségünk nagyon érzelemdús volt, és annyira boldog vagyok, hogy még mindig ennyire szeret engem a demenciával való küzdelem ellenére is” – mondta Anne.

Férjéről a következőket mesélte: „Bill csodálatos ember, szórakoztató karrierje során mindig örömöt hozott mások életébe, és az enyémbe is mindig örömöt csempész.”

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Europress

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top