Család

Kiakadt a tanár, hogy rosszkedvvel mennek a gyerekek iskolába

Üzenetben kérte a szülőket, tegyenek azért, hogy jobban induljon gyermekeik reggele.
iskolakezdés bevásárlás

Pedagógusnak lenni nehéz: alulfizetett, viszont hatalmas felelősséggel és rengeteg munkával járó hivatás. A tanárok gondoskodnak a jövő generációjának neveléséről, biztosítják, hogy a gyerekek megfelelő oktatást kapjanak.

Szükségük van azonban a szülők segítségére. Sok gyerek legtöbbször nem örül annak, hogy iskolába kell járnia, és ez még nehezebbé teszi a pedagógusok munkáját, hiszen a pszichológiai és érzelmi mentor szerepét is fel kell vállalniuk.

Ez a névtelen tanár egy dolgot kért a szülőktől: jó hangulatban küldjék gyerekeiket iskolába. Szerinte ugyanis ezzel nagyban megkönnyítik gyerekeik számára a tanulás és a szocializáció időszakát, és fontos, hogy gyerekeik tudják, szüleik biztos pontot jelentenek.

A pedagógus arról is ír, hogy apró dolgokkal elérhető, hogy a diákok jobb kedvűek legyenek: egy kedves üzenettel az uzsonnás dobozban, vagy csak mondjanak nekik viccet vagy meséljenek el nekik valami mókás dolgot.

A hozzászólók egyetértettek a tanárral, többen gyerekkorukat felidézve támasztották alá a pedagógus által leírtak fontosságát.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top