Család

8 évet kapott a bicskei gyermekotthon volt igazgatója

Helybenhagyták az elsőfokú ítéletet a fiúkat szexre kényszerítő egykori igazgató ügyében.

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetést kapott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, aki éveken át szexuálisan molesztálta a rá bízott gyerekeket. Ezzel a döntéssel a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla helyben hagyta a tavalyi elsőfokú, nem jogerős ítéletet

A bíróság helyben hagyta a másodrendű vádlottnak, az otthon egykori nevelőjének büntetését is, akit kétrendbeli szexuális visszaélés bűntette miatt másfél év – három év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítéltek első fokon. Emellett mindkét vádlottat véglegesen eltiltották a 18 év alattiakkal való foglalkozástól.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott, aki 26 éven keresztül volt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója, éveken keresztül végzett szexuális cselekményeket a felügyelete alatt álló kiskorúakkal.

Két fiatal ezek kezdetekor még nem múlt el 12 éves, három sértettel 14 éves kora előtt lépett szexuális kapcsolatba. Ezenfelül a férfi több 18 év alatti sértettel szemben is súlyosan szeméremsértő magatartást tanúsított, egyikükkel rendszeresen szexuális cselekményt végzett.

A másodrendű vádlott a vádirat szerint egy felügyelete alatt álló, 14 év alatti fiatallal lépett egyszer szexuális kapcsolatba, három esetben pedig a 14 év feletti sértettekkel szemben fennálló hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve végzett szexuális cselekményt.

(MTI)

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Vajda János)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top