Család

Csak jövőre vizsgálják meg azt, aki most kér időpontot hasi ultrahangra a 11. kerületben

A kormányhivatal nem állapított meg olyan körülményt, ami miatt intézkedni kellett volna.

Az RTL Híradó stábja még augusztus elején kért ultrahangra időpontot a 11. kerületi Szent Kristóf Szakrendelőbe, de fél évet kellett várni, mert nincs elég szakorvos. A kormányhivatal akkor azt ígérte, intézkednek, és akár más szolgáltatókat is kijelölnek a feladatra.

Most, másfél hónappal később az RTL ismét felhívta a szakrendelőt, mennyit változott a helyzet. Röviden: semmit. Azt időpontkérésnél azt közölték, hogy

várólista van, 2-3 hónap múlva ők telefonálnak majd, akkor tudják felvenni a beteget várólistára, és januárra-februárra tudnak időpontot adni.

Nagyon úgy tűnik, hogy semmilyen előrelépés nem történt, továbbra sincs elég orvos. Mostanában azokat hívják vissza, hogy időpontot adjanak a vizsgálatra, akik májusban jelentkeztek.

Ez is érdekelhet ultrahang Megnézem

A kormányhivatal azt válaszolta, hogy a sürgősséggel beutalt betegek vizsgálatát egy-két munkanapon belül elvégzik, és a hivatal nem állapított meg olyan körülményt, ami miatt intézkedni kellett volna.

Az önkormányzat szerint a nőgyógyászaton és a kardiológián várakozás nélkül végzik az ultrahangos vizsgálatokat, egyedül a hasi ultrahangra kell várni, de ennek megoldása is folyamatban van.

(Kiemelt kép: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top