Család

Félkészen adták át az érdi játszóteret, több gyerek balesetet szenvedett

Gödörbe estek a gyerekek a játszótéren, az önkormányzat állítja, hogy csak próbaüzem volt.

Szombaton felavatta a félkész játszóteret az önkormányzat Érden. A helyi tévé is beszámolt az eseményről, amelyen a polgármester méltatta a beruházást.

A 300 milliós játszótér azonban egyáltalán nincs befejezve: több helyen hatalmas csavarok, csövek, kábelek állnak ki a földből. Több olyan gödör is van a területen, amelyeket csupán egy műanyag fedővel takartak el – számolt be az RTL Híradó.

A szülők beszámolói szerint másnap gyerekek estek a munkagödörbe, egyiküket majdnem felnyársalta két betonvas az apja szerint. Mások a játszótér közepére épített tavat tartják jelenlegi állapotában életveszélyesnek, mert nincs körülötte korlát vagy kerítés.

Az önkormányzat azt állítja, nem átadó volt, csak avatás. Szerintük az elmúlt három nap csak próbaüzem volt, és szerdától újra építési terület a játszótér. A balesetekről pedig nem tudnak.

Ennek ellenére szerdán is tucatnyi család tudott akadálytalanul bemenni a játszóhelyre. Semmilyen építési területre figyelmeztető tábla vagy szalaggal elkerített rész nem volt, és a kapu is nyitva állt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top