Család

Nyilvánosan kellett bocsánatot kérnie, mert sírt nővére esküvőjén

Megsértette a csecsen szokásokat egy nyilvános rendezvényen, ezért bocsánatot kellett kérnie.

Nyilvános bocsánatkérésre köteleztek egy csecsen férfit, aki elérzékenyült, és sírt (!!!) nővére esküvőjén. Az odditycentral arról ír, hogy a férfi könnyei teljesen elfogadhatatlanok a csecsen közösségben, így videóban kellett magyarázkodnia.

Groznij, 2011. október 5.
Ramzan KADIROV csecsen elnök (b) és Jean-Claude van DAMME belga színész (j) kezet fog Groznij alapításának 193. évfordulója és a csecsen elnök 35. születésnapja alkalmából rendezett gálaműsoron a csecsen fővárosban, Groznijban, 2011. október 5-én. (MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

A fiatal  csecsen férfi azzal érvelt, hogy csak nehezére esik elengedni nővérét, ezért sírt, de ez a maszkulin csecsen társadalomban nem elfogadható magyarázat.

A maszkulinitás máshol is megjelenik a csecsen társadalomban, így fordulhat elő, hogy az Iszlám Állam terroristáihoz hasonlóan egyes csecsen katonák is posztoltak lefejezős videókat, illetve csecsen szeparatisták ejtettek 2004-ben túszul egy beszláni iskolában 1100 embert, köztük majd’ 800 gyereket, akik közül 334-en nem élték túl az akciót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top