Család

Megható okból gyűjt mentőmotorra a kétgyerekes anyuka

Tízéves kisfia balesete ébresztette rá, milyen értékes segítséget nyújthatnak a bajban a motoros mentősök.

Mentőmotorra gyűjt egy kétgyerekes veszprémi édesanya – írja a VEOL.hu. Törökné Tenk Dórát a város egyik legjobb babafotósaként tartják számon; a fiatal nő azért határozta el, hogy gyűjtést szervez, mert a fia balesetet szenvedett egy játszótéren.

Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

„Még augusztus utolsó napján álltunk meg Balaton­akarattyán egy étteremben ebédelni. A kerthelyiségben ültünk le, karnyújtásnyira volt tőlünk egy játszótér kialakítva, trambulinnal. A gyerekek kérték, hadd ugráljanak kicsit ebéd előtt. Pár perc telt el, amikor a hétesztendős kislányunk kétségbeesetten elkezdett segítségért kiabálni, hogy Balázs, a bátyja nem kap levegőt” – mondta a lapnak Dóra.

A gyerek nem kapott levegőt, és nagyon fájlalta a hasát, mint kiderült, rosszul esett. „Olyan borzasztó megtapasztalni, hogy tényleg egy pillanat alatt megvan a baj, és az ember elveszítheti a »mindenét«. Kiabáltam, hogy hívjon valaki mentőt, de abban a pillanatban véletlenül pont begurult egy motoros mentőorvos az udvarba” – emlékezett vissza az édesanya.

Vajda Márk mentőorvos azonnal munkához látott. „Ő értesítette a mentőket, a szirénázó mentőautót bekísérte Veszprémbe, ott elmondott mindent az ügyeletes orvosnak. Szerencsére a gyermekünk jól érzi magát.”

Dóra elmondta: korábban nem tudott a motoros mentők létezéséről, de a kórházból hazaérve beleásta magát a róluk szóló cikkekbe, és beszélt az alapítványuk marketingesével is.

„Egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat, hogy pénz hiányában csak hat ilyen motor van az országban. Mindenki át tudja érezni, ha egy szerettünk vagy mi magunk bajban vagyunk, minden perc számít. Mindannyiunk érdeke, hogy minél több mentőmotor legyen az utakon, hiszen ha egy motoros orvos megkezdi a szakszerű segítségnyújtást már a mentőautó megérkezése előtt, akár az életünket is megmentheti” – jelentette ki.

Nem olcsó járműről van szó, hiszen egy mentésre alkalmas motor közel 10 millió forintba kerül, amiben természetesen a speciális átalakítás és a felszerelés is benne van. Dóra 2019. november 15-re szeretné összegyűjteni ezt az összeget.

„Nem érzem lehetetlen küldetésnek, annyi jó ember van az országban” – hangsúlyozta. A kezdeményezéshez több magánszemély és cég csatlakozott, a 10 millió forintból már közel öt és fél millió gyűlt össze.

Aki szeretne segíteni, most jegyet vásárolhat a Hangvillában november 2-án látható Musical Varázslatra, a délutáni előadáson Szinetár Dóra, Vágó Bernadett és Sándor Péter, az esti előadáson Koós Réka, Homonnay Zsolt és Sándor Péter is fellép. A megváltott jegyekkel a Magyar Mentőmotor Alapítványt támogathatják. Aki másként segítene, az a Magyar Mentőmotor Alapítvány bankszámlaszámára küldheti el adományát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top