Család

Elhunyt nagypapájuk mentette meg a hármas ikreket

Elképesztő történetet hozott a ripost.hu: egy hármas ikerpár elhunyt nagypapája üzenetének köszönheti az életét.

Hajnalka és Bálint 2017 októberében házasodott össze, és az esküvőjükön léggömböket eresztettek az égbe. A vendégek mindegyikre üzenetet írtak – méghozzá felbélyegzett képeslapokon. Öt közülük vissza is érkezett a fiatal házasok címére, az esküvő utáni pár héten belül.

 „Telt-múlt az idő, már egészen megfeledkeztünk a jókívánságokról. Édesapám karácsonykor kórházba került, és újévkor távozott az élők sorából.” – meséli szomorúan Bálint a ripost.hu cikkében.

Nemsokára kiderült, hogy a pár babát vár – ráadásul hármas ikreket! Az orvos azonban lehűtötte a lelkesedésüket azzal, hogy elmondta, az ilyen várandósság kockázatos, gyakran vezet koraszüléshez, és előfordul, hogy valamelyik baba sérült lesz. Ezért „redukciót” javasolt, vagyis azt, hogy valamelyik babát injekcióval megöljék. Ez azonban a többiek egészségét is veszélyeztetheti.

Hatalmas dilemma előtt állt a házaspár. Hazatérve üzenet várta őket a postaládában.

 „Kinyitottam, és elképedtem: az a képeslap volt benne, amit apukám és anyukám fél évvel korábban, az esküvőnk napján írt nekünk! A kedves szavak közül azonnal megakadt a szemem egy mondaton: »Vigyázni fogunk az unokákra«” – meséli Bálint.

A pár égi jelnek fogta fel az üzenetet, és mind a három  babát megtartották, akik ezután a harmincötödik héten, egészségesen megszülettek. A család megkereste azt, aki annak idején megtalálta a képeslapot, és megköszönték a segítségét.

Címlapi képünk illusztráció (iStock), a családról készült képeket megnézhetitek az eredeti cikkben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top