Család

Napóleon utódjával házasodott össze az utolsó magyar király rokona

Fejedelmi esküvőn mondták ki a boldogító igent Párizs egyik szimbolikus helyszínén.

Nagyon előkelő esküvőt tartottak a hétvégén Párizsban. I. Napóleon francia császár rokona – egész pontosan ük-ük-ükunokaöccse –, Jean-Christophe Napoleon Bonaparte, valamint IV. Károly utolsó magyar király dédunokája, Olympia von Arco-Zinneberg fogadott egymásnak örök hűséget.

Jean-Christophe Napoleon Bonaparte és felesége, Olympia Von Arco-Zinneberg esküvőjük után a párizsi Invalidusok háza előtt 2019. október 19-én (Fotó: Luc Castel / Getty Images)

A tőkebefektetésből élő 33 éves Jean-Christophe Napoleon Bonaparte és 31 éves menyasszonya az Invalidusok házában tartották az esküvőjüket. A helyszín szimbolikus, ugyanis a Párizs belvárosában található épület kupolája alatt van Napóleon sírja.

Jean-Christophe Napoleon Bonaparte és felesége, Olympia Von Arco-Zinneberg (Fotó: Luc Castel / Getty Images)

Az ifjú pár és a vendégek nem kevésbé előkelő helyen folytatták az ünneplést: a fővárostól 55 kilométerre lévő fontainebleau-i kastélyban volt a lagzi. A kastély ma is egyike az ország legfényűzőbb épületeinek, és királyok lakhelye volt egészen addig, amíg XIV. Lajos nem tette át a székhelyét Versailles-ba.

(Hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top