Újabb szívszorító örökbe adási ügy: túl idős a nagymama, hogy nevelje az unokáját

nlc | 2019. November 08.
Örökbe adnák Kincsőt, akár külföldre, akinek másfél éves húgát szülei halálra éheztették három éve Gyöngyösön. Így elképzelhető, hogy nagymama és unokája soha többé nem látják majd egymást.

A gyöngyösi házaspár kisebbik lánya, a másfél éves Kiara 2016. május 19-én halt éhen, mert szülei nem látták el rendesen. Az idősebbik gyermeket, Kincsőt ezt követően azonnal kiemelték a családból, az anyát jogerősen 18, az apát pedig 15 év börtönbüntetésre ítélték. A gyerekek nagymamája, a 83 éves Irénke néni a Blikknek elmondta, Kincső azóta nevelőszülőhöz került, ő pedig minden második szombaton látogathatja őt az egyik közeli kisvárosban.

Hétfőn azonban a nagymama Kincső nevelőszüleitől megtudta, örökbe akarják adni az unokáját, akár külföldre, így elképzelhető, hogy soha többé nem látják majd egymást. Irénke néni hiába nyújtott be kérelmet, hogy örökbe fogadnák a kislányt, a hatóságok visszautasítottak a korára hivatkozva, miután a törvény valóban kimondja, hogy a gyerek és az örökbe fogadó szülő közt között maximum 45 év lehet a korkülönbség. Ettől függetlenül arra is van törvényi lehetőség, hogy nagyszülő és unokája tartsák a kapcsolatot egymással.

Most Kincső 21 éves mostohabátyja, majd 17 éves gimnazista mostohanővére döntött úgy, hogy magához venné a lányt. Egyelőre itt tart az ügy.

Exit mobile version