Család

34 év után találta meg egymást két testvér

Egy vulkánkitörés szakította szét őket.

Több mint 30 év után testvérként talált egymásra a kolumbiai Armero tragédia két túlélője. Egyikük egyhetes csecsemő, nővére pedig alig egyéves volt, amikor a vulkánkitörés szétszakította családjukat. A katasztrófa legalább 25 ezer áldozatot követelt, és rengetegen máig nem tudják, mi történt a családjukkal.

Armerót 1985 novemberében nyelte el a vulkanikus iszapár. Ez volt a történelem negyedik leghalálosabb vulkánkitörése. A tragédia az egész világot megrendítette. Még Európából is rengetegen jelentkeztek a mintegy ötszáz, árvának nyilvánított gyermek örökbefogadására.

Az egyhetes csecsemő spanyol nevelőszülőkhöz került. A most 34 éves nő tinédzser kora óta kereste vér szerinti családját. Csak anyja nevét ismerte, és nagyon meglepődött, amikor tavaly megtudta, hogy egy Kolumbiában élő büfés nő is ugyanazt az asszonyt keresi. Az elszakított nővérek most igyekeznek elmélyíteni kapcsolatukat, miközben tovább kutatnak édesanyjuk után. 

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top