Család

Való vált a magyar tűzoltó gyerekkori álma

11 évvel ezelőtt, egy iskolai kiránduláson határozta el, mi lesz a hivatása.

Valaki életében valósággá válnak az Altató „Tűzoltó leszel s katona! / Vadakat terelő juhász!” verssorai, és felnőtt korában olyan hivatásnak élhet, amelyre kiskorától kezdve vágyott.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság osztotta meg Facebook-oldalán a kedves történetet Pákozdi András tűzoltó őrmesterről, aki gyerekkorában az iskolájával járt először a tűzoltóknál, és 11 évvel később maga is lánglovagként szolgálhatott – ahogy erről mindig is álmodott. Először a fertőszentmiklósi önkéntesekhez csatlakozott, majd 2018 júliusa óta a soproni hivatásos tűzoltók csapatát erősíti.

„Úgy tizenegy éve, gyermekként egy általános iskolai látogatáson járt a tűzoltóknál, és a tűzoltói hivatásról álmodott Pákozdi András, aki mindkét képen a több mint huszonkét esztendeje szolgálatot teljesítő tűzoltó főtörzsőrmester, Simon László társaságában látható” – olvasható a bejegyzésben.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top