Család

Rekord: 21 kölyökből álló almot szült egy kutya

A Mary Jane nevű szuka természetes úton hozta világra a gigaalmot.

21 kölyökből álló alomnak adott életet egy amerikai bulldog–dán dog keverék kutya a Man-szigeten. A Mary Jane (MJ) névre hallgató szuka gazdája, Joanne Hine azt hitte, kedvence legfeljebb 6-8 kiskutyával vemhes, ám az állatorvosnál kiderült, hogy ennél sokkal több babára kell számítani.

Az anyakutya természetes úton hozta világra a gigaalmot november 20-án. Sajnos öt kicsi halva született, egy pedig a születése után sem sokkal meghalt, a többi 14 viszont ép és egészséges. Joanne különféle csokoládék után nevezte el mindegyiket. A kölykök anyjuk fekete-fehér színét, de bullmasztiff–rottweiler keverék apjuk fejformáját örökölték.

rekord alom kutya

Joanne Hines és Mary Jane az alommal (Fotó: IOM Newspapers / SWNS /Northfoto)

MJ-nek kilenc emlője van, így nem tudja egyedül táplálni az összes kiskutyát, ezért Joanne, valamint az édesapja, a testvére, illetve egy barátja felváltva, kétóránként cumisüvegből is eteti a kölyköket.

A kicsik többségének már találtak gazdát, így ha elérik a megfelelő nagyságot, szerető családokba kerülnek majd. MJ-t pedig ivartalaníttatni fogják, mivel Joanne attól tart, hogy ha másodszor is szülne, még ennél is népesebb lenne az alom.

Mindezek után már csak az a kérdés, bekerülhet-e a Guinness Rekordok Könyvébe az alom? A jelenlegi csúcstartó ugyanis egy Tia nevű nápolyi masztiff, melynek 24 kiskutyája született egy alomban még 2004-ben, ám azokat a kölyköket császármetszéssel segítették világra.  

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top