nlc.hu
Család
Enni-inni, előre készülni, újat is kipróbálni – Annoni Zita álomkarácsonya (x)

Enni-inni, előre készülni, újat is kipróbálni – Annoni Zita álomkarácsonya (x)

Az ünnepekig már csak pár hét van hátra, amikor is elengedhetjük kicsit magunkat, és a pihenés mellett jól belakhatunk mindenféle finomsággal. De vajon Annoni Zita, a GLACÈAU Smartwater márkanagykövete is így tesz? Vagy a fotós mértéket tart még a leg-OMG-bb pillanatokban is? Zita elárulta mindezt, sőt, elmesélte, mi a kedvenc karácsonyi étele, és hogyan töltik az ünnepeket férjével, Giannival.


„Karácsonyra minden évben már novemberben elkezdem a készülődést. Szerintem ez az egyik legszebb ünnep az évben, szeretem minél tovább kiélvezni ennek a hangulatát és a finomabbnál finomabb ételeket. Ilyenkor feldíszítem az egész házat, és Giannival közösen állítjuk össze a menüt!”
– mesélte Annoni Zita. Ő és férje a szentestét kettesben töltik, és másnap útnak indulnak, hogy az ünnep többi napján a családjukat látogassák meg.

Világok találkozása a karácsonyi asztalon

A magyaros halászlé, a rántott ponty, meg persze a bejgli és a szaloncukor mellett egyre gyakrabban – amerikai módra – gesztenyével töltött pulyka is kerül az asztalokra. Ha pedig valakinek olasz férje van, az ünnepi menü egyben igazi OMG-pillanat is lesz.  Zita is így élte meg Gianni családjával közös első karácsonyukat. „Először szembesültem azzal 5 évvel ezelőtt, hogy az ünnepi asztalra nem kerül majd magyar étel, az anyósom a konyhában épp rákocskákat pucolt… Elsőre nagyon furcsa volt, de természetesen minden nagyon finom lett. És szerencse, hogy imádom az igazi olaszos tradicionális menüt is! – A legjobb azonban, amikor a különféle világok, kultúrák egybeérnek. – A következő évben már vegyítettük az olasz és a magyar hagyományokat és ételeket” – tette hozzá a márkanagykövet.

Bűnözni ér, hidratálni kötelező!

Tegye fel a kezét, aki az ünnepek alatt is szigorúan betartja a fogyókúrája szabályait! „Karácsonykor mi rengeteget eszünk, iszunk és ilyenkor senki sem számolja a kalóriákat! – mondta Zita. –Imádom a borlevest és az olasz Panettonét, de a töltött káposzta jó sok tejföllel az abszolút kedvencem! Persze ezek mellett kerül az asztalra halászlé, bejgli és sok zöldség is! Valamint sok víz, mint például a Smartwater, hogy a hidratálás folyamatos legyen – osztotta meg velünk jól bevált praktikáit a fotográfus, majd hozzáfűzte: – Az elmúlt években nagyon ritkán fogyasztok alkoholt, és akkor is csak borozom. De arra figyelek, hogy mindig annyi, vagy kétszer annyi vizet is igyak, mint amennyi bort, hogy elkerüljem a másnapi macskajajt!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top